Start dropdown content
sluiten

Herhaalrecept aanvragen

1. U heeft al een herhaalrecept van de apotheek in huis.

U kunt deze op de volgende manieren inleveren:

 • aan de balie van de apotheek;
 • in de receptenbrievenbus bij de hoofdingang van het gezondheidscentrum.

2. U wilt een nieuw herhaalrecept aanvragen bij uw huisarts en u heeft een huisarts bij Gezondheidscentrum Goverwelle.

U kunt van de volgende mogelijkheden gebruik maken:

 • via telefoonnummer 0182 – 541150 (24 uur per dag bereikbaar);
 • bij bijzonderheden kunt u uw herhaalrecept ook aanvragen bij de centrumassistenten op de 1e etage (alleen wanneer u een huisarts heeft binnen Gezondheidscentrum Goverwelle).

3. U wilt een nieuw herhaalrecept aanvragen bij uw huisarts en u heeft een huisarts buiten Gezondheidscentrum Goverwelle.

U kunt uw aanvraag vaak telefonisch doen of bij de balie van uw eigen huisartsenpraktijk. Dit kunt u het beste navragen bij uw eigen huisarts.

Handig om te weten:

 • Herhaalrecepten (op een werkdag vóór 11.00 uur aangevraagd) liggen na 2 werkdagen na 11.00 uur klaar in de apotheek. 
 • Voor een aantal geneesmiddelen en materialen heeft u alleen bij de eerste keer een recept van een arts nodig. Daarna kunt u zonder recept aanvragen. Dit geldt voor: de anti-conceptiepil, insuline en diabetestestmaterialen. U kunt deze telefonisch of aan de balie aanvragen. 
 • Herhaalservice is een service die de apotheek biedt om het herhaalgemak van chronische medicatie voor u te vergroten. Wij regelen vervolgrecepten en u krijgt een bericht als er weer nieuwe medicatie voor u klaarstaat. Heeft u interesse? Meld u aan in de apotheek.
Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
sluiten

Afspraak maken

In verband met het corona-virus, gaat het maken van een afspraak anders dan u gewend bent.

De huisartsenpraktijk is tussen 8.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0182 – 54 11 44 voor uw vragen.
– Heeft u acute klachten en wilt u snel een huisarts zien, bel dan eerst naar de huisartsenpraktijk.
– Patiënten die een afspraak hebben, melden zich bij de centrumassistente bij de hoofdingang.

Online afspraken maken kan op het moment niet, wel kunt u uw vraag mailen via MijnGezondheid.net.

Informatie over spreekuur

Aandachtspunten:

 • Bij SPOED, twijfel, of klachten die niet kunnen wachten, neemt u ALTIJD telefonisch contact op met de praktijk tel. 0182 – 54 11 44. Buiten kantooruren belt u met de Huisartsenpost Midden-Holland, Bleulandweg 10, tel. 0182 – 322 488.
 • Voor het maken van een afspraak op dezelfde dag is dit systeem niet geschikt. Hiervoor moet u dus de praktijk bellen.
 • Heeft u meerdere klachten of vragen, neemt u dan ook telefonisch contact op met de praktijk. Er kan indien nodig meer spreekuurtijd voor u gereserveerd worden.
 • U helpt ons door de reden van consult en de door u benodigde tijd aan te geven.
 • Wij stellen het op prijs om uw ervaringen (zowel positief als negatief) te horen. Dat geeft ons de gelegenheid om eventuele probleem op te lossen.

Downloads:
folder online afspraken

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
sluiten

In- en uitschrijven

Inschrijven

Bent u op zoek naar een (nieuwe) huisarts? U bent van harte welkom als nieuwe patiënt bij ons in de praktijk.
Als u zich bij onze praktijk wilt aanmelden, vragen wij u een inschrijfformulier in te vullen.

Download inschrijfformulier

U kunt het formulier printen, invullen en getekend afgeven in de praktijk. Wij zijn wettelijk verplicht de informatie te controleren aan de hand van een geldig legitimatiebewijs.

Voor onze administratie vragen we ook een kopie van het legitimatiebewijs en zorgpas, deze voegen we bij uw inschrijving.

Daarnaast dient u uw vorige huisarts in kennis te stellen dat u bij ons in de praktijk bent gekomen. Wilt u er zorg voor dragen dat de medische gegevens die nog bij uw vorige huisarts zijn naar ons toe komen?

Werkgebied

Het werkgebied van de huisartsenpraktijk Goverwelle omvat het oostelijk deel van de gemeente Gouda, de wijken Goverwelle, Oosterwei en Achterwillens. Grofweg komt dit neer op de postcodegebieden 2807 (Goverwelle), 2806 (Oost, ten oosten van de Joubertstraat) en 2805 (Achterwillens, ten oosten van Wethouder Venteweg/Zwarteweg). Wij schrijven in beginsel alleen patiënten in die in dit gebied wonen. Hiervoor is gekozen om u in geval van spoed zo snel mogelijk te kunnen bereiken en ook om te voorkomen dat bij visites te veel reistijd nodig is.

Uitschrijven

Wanneer u zich wilt uitschrijven bij onze praktijk of wilt overstappen naar een andere huisarts dan kunt u dit schriftelijk indienen via mail of per brief. Uw nieuwe huisarts zal u vragen om uw medische gegevens. U kunt in uw schriftelijk verzoek aangeven waar wij uw dossier naar toe kunnen sturen. 

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij

Uw bezoek aan de huisartsenpraktijk in GC Goverwelle

• Nadat u telefonisch een afspraak hebt gemaakt, meldt u zich kort van tevoren bij de centrumassistente bij de hoofdingang op de begane grond. Zij vraagt of u geen luchtwegklachten, verkoudheidsklachten of koorts heeft.
• U desinfecteert u handen met handdesinfectiegel.
• De centrumassistente vertelt u in welke wachtkamer u plaats kunt nemen. Melden bij de balie op de eerste verdieping is niet nodig.
• Kom alleen; er is in de wachtruimte geen plek voor begeleiders.
• U gaat met de trap naar boven en na de afspraak met de lift naar beneden. Als het voor u niet mogelijk is om de trap te gebruiken, gaat u met de lift naar boven.
• Is er een vervolgafspraak nodig, dan maakt u die direct met de behandelaar.
• Geef anderen de ruimte in het gebouw, zodat u altijd 1,5 meter afstand houdt.
• U verlaat de huisartsenpraktijk door op de rode knop naast de schuifdeur te drukken, doe dit met uw elleboog.

Overige informatie over de huisartsenpraktijk
• De huisartsenpraktijk is tussen 8.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0182 – 54 11 44 voor uw vragen.
• De priklocatie is verplaatst, de ingang bevindt zich nu aan de Middenmolenlaan; de avondingang van de fysiotherapie. Deze locatie is open op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 9.15 uur. U kunt alleen terecht voor dringende zaken, na overleg met uw huisarts/specialist, dus niet voor standaardcontroles voor diabetes of hart- en vaatziekten. U wordt bij de ingang opgehaald door de verpleegkundige en wacht buiten op uw beurt. Houdt daarbij 1,5 meter afstand van elkaar!
Moet u bloedprikken en heeft u luchtwegklachten, dan kunt u zonder afspraak op de NoodHAP terecht, tussen 8.00 en 17.00 uur.
• Het inleveren van urine voor onderzoek kan elke ochtend bij de centrumassistente bij de hoofdingang op de begane grond.
• We nemen voorlopig geen oude, gebruikte geneesmiddelen in. U kunt deze thuis bewaren of inleveren bij de milieustraat van de gemeente.
• De praktijkondersteuners GGZ verzorgen telefonische consulten. Wilt u hier gebruik van maken, bel dan met de huisartsenpraktijk.
• De praktijkverpleegkundigen maken gebruik van beeldbellen. Na het maken van een afspraak hiervoor, krijgt u een link op uw mobiele telefoon waarin staat; ‘Verzoek om te videobellen’. U opent de link, vult uw naam in geeft toegang tot de microfoon en camera.

Thuisarts.nl

Zoekt u specifieke informatie over gezondheid en ziekten?

Voor medische informatie verwijzen wij u graag door naar de website Thuisarts.nl.
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekten.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent

Over de praktijk

Binnen Gezondheidscentrum Goverwelle werken 7 huisartsen. Bij inschrijving krijgt u een vaste huisarts toegewezen. We willen graag dat u bij uw eigen huisarts een afspraak maakt.

Onze huisartsen werken in clusters, dit betekent dat uw huisarts nauw samenwerkt met 2 andere huisartsen binnen de praktijk.

 • In cluster 1 werken: Mw. E. Croonenberg, mw. B.M.A. van der Horst, mw. T. Scheltens en mw. M. van Oeveren.
 • In cluster 2 werken: Mw. A. Kolff, Dhr. H. Nikkels en mw. W.E.N. Theunissen. 

Bij afwezigheid van uw huisarts proberen wij een afspraak binnen het cluster te plannen. Zo proberen we de continuïteit van onze zorg te waarborgen. Het is ook mogelijk dat we een waarnemend huisarts inzetten als dit nodig is.

Praktijkverpleegkundige
De praktijkverpleegkundigen verlenen in nauwe samenwerking met de huisarts zorg aan patiënten, met een aantal veel voorkomende chronische aandoeningen. Ze houden speciale spreekuren waarin de preventie- en zorgprogramma’s worden uitgevoerd. Indien nodig leggen de praktijkverpleegkundigen ook visites af.
Lees meer over de praktijkverpleegkundigen.

Praktijkondersteuner GGZ
De praktijkondersteuners GGZ bieden diagnostiek en kortdurende begeleiding aan patiënten met emotionele en psychische problemen. Samen wordt bekeken of er na de kennismaking middels een aantal gesprekken, gewerkt kan worden aan uw herstel. De praktijkondersteuners GGZ behandelen niet alleen volwassenen, maar ook kinderen & jeugdigen (tot 18 jaar). 
Lees meer over de praktijkondersteuners GGZ

Spreekuurondersteuner Huisarts
Een Spreekuur Ondersteuner Huisarts (SOH) is een goede, geroutineerde en extra opgeleide assistente die een eigen spreekuur heeft en semi-spoedeisende klachten van patiënten de aandacht kan geven die nodig is. De SOH kan en mag zelfstandig klein letsel en veel voorkomende klachten beoordelen, behandelen, afhandelen en/of doorverwijzingen doen als dit nodig is. Voor u als patiënt makkelijk toegankelijk, deskundig advies en adequate zorg.

Centrumassistenten
Onze centrumassistenten zijn uw eerste aanspreekpunt in het gezondheidscentrum. De centrumassistentes zijn gediplomeerde doktersassistentes. U kunt tussen 8.00-12.00 uur bellen voor het maken van een afspraak. Wanneer u belt voor een afspraak met de huisarts, stelt de centrumassistente u eerst een aantal vragen om u op de juiste manier verder te helpen. Over bepaalde klachten, vragen of problemen kan de centrumassistente u direct advies geven.
Lees meer over de centrumassistenten.

Meer informatie

 • Vraagt u -bijvoorbeeld op verzoek van uw werkgever, de school van uw kinderen of een andere instantie- uw huisarts om een geneeskundige verklaring? Uw eigen huisarts kan u deze niet geven. Zulke geneeskundige verklaringen mogen alleen worden afgegeven door een onafhankelijke arts. Zo blijft er een duidelijke grens tussen uw eventuele behandeling door uw huisarts en het beoordelen of u bijvoorbeeld in staat bent om te werken of naar school te gaan en onder welke voorwaarden.

  Wat kunt u doen om een geneeskundige verklaring te krijgen? U kunt zelf een verklaring geven of degene die een verklaring wil hebben vragen of hij/zij een onafhankelijk arts daarvoor heeft.

 • Doet u mee aan de ramadan?
  Het kan dan lastig zijn om uw medicijnen goed in te nemen. Ook kan uw lichaam door uw andere eet- en drinkpatroon anders reageren op medicijnen.
  Uw apotheker of huisarts/praktijkverpleegkundige kan u helpen uw medicijngebruik tijdelijk aan te passen.

  Hoe kan ik mijn medicijnen aanpassen tijdens de ramadan?
  Er zijn verschillende mogelijkheden om uw medicijnen tijdens de ramadan aan te passen. Wat voor u de beste oplossing is, hangt af van:
  • welke ziekte u heeft
  • welk medicijn u moet gebruiken
  • hoe gezond u bent

  Verander uw medicijngebruik alleen in overleg met uw arts of apotheker. Uw arts kan u vertellen hoe u uw medicijn tijdens de ramadan het beste kunt gebruiken.

  Soms is het mogelijk de vorm, de hoeveelheid of de tijd waarop u het medicijn inneemt aan te passen:
  • Sommige medicijnen kunt u zonder problemen alleen tussen zonsondergang en zonsopkomst innemen. Vaak is dan wel een andere dosis nodig. Dat geldt bijvoorbeeld voor bepaalde antibiotica en voor middelen die u moet gebruiken bij diabetes of hart- en vaatziekten.
  • Er zijn ook medicijnen verkrijgbaar die de werkzame stof langzaam aan het lichaam afgeven. Misschien kunt u die gebruiken in plaats van een middel dat u vaker per dag moet slikken. Dit kan bijvoorbeeld bij sommige pijnstillers en bij middelen bij epilepsie.

 • De priklocatie is tijdelijk verplaatst, de ingang bevindt zich nu aan de Middenmolenlaan; de avondingang van de fysiotherapie. De priklocatie is elke maandag, woensdag en vrijdag tussen 8.30 en 9.15 uur open. U kunt alleen terecht voor dringende zaken, na overleg met uw huisarts/specialist, dus niet voor standaardcontroles voor diabetes of hart- en vaatziekten. U wordt bij de ingang opgehaald door de verpleegkundige en wacht buiten op uw beurt. Houdt daarbij 1,5 meter afstand van elkaar!
  Moet u bloedprikken en heeft u luchtwegklachten, dan kunt u zonder afspraak op de NoodHAP terecht, tussen 8.00 en 17.00 uur.

  U kunt ons na twee werkdagen bellen voor de uitslag van het bloedonderzoek. Wij bellen u niet automatisch over deze uitslag.

 • Mensen maken steeds vaker een reis naar exotische bestemmingen. Voor het plezier of voor het werk. Maar reizen naar verre landen kunnen allerlei risico’s voor de gezondheid geven. Vervelende en soms gevaarlijke ziektes kunnen optreden, bijvoorbeeld malaria, diarree en huidaandoeningen. Een goede voorbereiding kan de kans hierop verkleinen of voorkomen. 

  De Reizigersadviseurs in Gezondheidscentrum Goverwelle bieden hiervoor een compleet pakket, volgens de laatste richtlijnen. Na de intake volgen adviezen op maat en zo nodig vaccinatie of andere medicatie. De huisartsen en apotheek werken nauw samen, waardoor de reiziger goed en snel kan worden geholpen. Wel zo handig. 

  Voor meer informatie: Gezondheidscentrum Goverwelle, telefoon: 0182 – 541111.

  Downloads:

  Reisanamneseformulier

 • Het LSP (Landelijk Schakelpunt) zorgt voor snelle en betrouwbare elektronische uitwisseling van medische gegevens. Zorgverleners, zoals een huisarts of apotheek, kunnen hun computersysteem aansluiten op het beveiligde netwerk van het LSP.

  Betere zorg door goede informatie

  Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende arts, een andere apotheek of de huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat die zorgverlener uw actuele medische gegevens kan inzien. Zo krijgt hij een goed beeld van uw medische situatie en krijgt u de juiste zorg.

  Zorgverleners maken daarom gebruik van een beveiligd netwerk om elektronisch medische gegevens te delen met andere zorgverleners: de zorginfrastructuur van het LSP. Veel zorgverleners gebruiken het LSP voor regionale gegevensuitwisseling, terwijl sommige zorgverleners het netwerk in meerdere regio’s gebruiken. Via het LSP kunnen zij de belangrijkste gegevens uit uw huisartsdossier opvragen én een overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Zo hebben zij alle belangrijke informatie over uw gezondheid op elk moment snel bij de hand. Ook ‘s avonds, in het weekend en in spoedsituaties.

  Alleen met uw toestemming – Bent u al gevraagd?
  Uw huisarts en apotheek mogen uw medische gegevens alleen delen met andere zorgverleners als u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven. En andere zorgverleners mogen de gegevens alleen inzien als dat nodig is voor uw behandeling. U regelt uw toestemming door een ingevuld en ondertekend toestemmingsformulier in te leveren bij uw huisarts en apotheek. U kunt uw toestemming ook online regelen via de website www.ikgeeftoestemming.nl.

 • Voor wie?

  Kinderen en volwassenen met een medische indicatie voor de griepprik en voor mensen van 60 jaar en ouder ontvangen ieder jaar in oktober of november een uitnodiging van de huisarts voor de griepprik. De griepprik wordt gratis aangeboden aan deze groep kinderen en volwassenen.

  Waarom?

  De griepprik verkleint de kans dat u griep krijgt. Griep kan voor mensen met specifieke medische aandoeningen en voor mensen van 60 jaar en ouder ernstige gevolgen hebben. Als u tot deze groep behoort, krijgt u daarom het advies om de griepprik te halen. U ontvangt dan elk jaar een uitnodiging voor de jaarlijkse griepprik.
  Een griepprik is niet verplicht. U kiest zelf of u van het aanbod gebruik wilt maken.

  Meer informatie

  Meestal geeft de huisarts een tijdstip aan waarop u de griepprik krijgt in de huisartsenpraktijk. Het vaccin is al in de praktijk aanwezig. U hoeft dus niet eerst naar de apotheek te gaan. U krijgt de griepprik in uw bovenarm. Wilt u daar met uw kleding rekening mee houden?
  De griepprik biedt niet altijd bescherming tegen griep. Wel is aangetoond dat het de kans op griep kleiner maakt. De griepprik kan gezondheidsschade voorkomen of beperken.

  Als u na de griepprik toch griep krijgt zal mogelijk,

  • de griep milder verlopen
  • de kans op complicaties, zoals een longontsteking, kleiner zijn
  • de kans kleiner worden dat de aandoening die u al heeft, door de griep verergert.

  Hoe werkt de griepprik?

  Het griepvirus veroorzaakt griep. Als u de griepprik krijgt, dan reageert uw lichaam door afweerstoffen te maken tegen het griepvirus. Daardoor wordt de kans op griep kleiner. En als u ondanks de griepprik toch griep krijgt, dan verloopt de ziekte waarschijnlijk minder ernstig.

  Het griepvaccin bevat onschadelijk gemaakte stukjes van de griepvirusvarianten die in het komende winterseizoen in Nederland worden verwacht. Ons afweersysteem reageert hierop door afweerstoffen tegen de griepvirussen aan te maken.
  Omdat het griepvirus voortdurend verandert, wordt het griepvaccin elk jaar aangepast. Dit is de reden dat de griepprik elk jaar moet worden gegeven. Zo kan het lichaam elk jaar nieuwe afweerstoffen aanmaken. Deskundigen voorspellen welke griepvirussen komende winter het meest voor zullen komen.

  Het duurt ongeveer 2 weken voordat de griepprik voldoende beschermt tegen griep. Als u na die 2 weken in aanraking komt met één van de griepvirussen uit de griepprik, dan maken de afweerstoffen in uw lichaam het griepvirus onschadelijk. De bescherming duurt meestal 6 maanden.

 • Privacyreglement van onze praktijk

  Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk

  Algemeen
  De AVG is de wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). Dit privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.

  Huisartsenpraktijk
  In onze huisartsenpraktijk kunnen diverse persoonsgegevens van u verwerkt worden. Dit is noodzakelijk om u medisch goed te kunnen behandelen en nodig voor het financieel afhandelen van de behandeling. Daarnaast kan verwerking noodzakelijk zijn voor, bijvoorbeeld, de bestrijding van ernstig gevaar voor uw gezondheid of ter voldoening aan een wettelijke verplichting (bijvoorbeeld het verplicht melden van een besmettelijke ziekte op grond van de Wet Publieke Gezondheid).

  De plichten van de huisartsenpraktijk
  Huisartsen praktijk gezondheidscentrum Goverwelle is volgens de AVG de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens die in de praktijk plaatsvindt. Aan de plichten die daaruit voortkomen, voldoet de praktijk als volgt:

  • Uw gegevens worden voor specifieke doeleinden verzameld:
   • voor zorgverlening;
   • voor doelmatig beheer en beleid;
   • voor ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en voorlichting.
  • Er vindt in beginsel geen verwerking plaats voor andere doeleinden.
  • U wordt op de hoogte gesteld van het feit dat er persoonsgegevens van u verwerkt worden. Dit kan gebeuren door uw zorgverlener, maar ook via een folder of via onze website.
  • Alle medewerkers binnen huisartsenpraktijk gezondheidscentrum Goverwelle hebben zich verplicht om vertrouwelijk om te gaan met uw persoonsgegevens.
  • Uw persoonsgegevens worden goed beveiligd tegen onbevoegde toegang.
  • Uw persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor goede zorgverlening.

  Voor medische gegevens is deze bewaartermijn in principe 15 jaar (vanaf de laatste behandeling), tenzij langer bewaren noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor de gezondheid van uzelf of van uw kinderen. Dit is ter beoordeling van de behandelaar.

  Uw rechten als betrokkene:
  U heeft de volgende rechten:

  • Het recht om te weten of en welke persoonsgegevens van u verwerkt worden.
  • Het recht op inzage en afschrift van die gegevens (voor zover de privacy van een ander daardoor niet wordt geschaad).
  • Het recht op correctie, aanvulling of verwijdering van gegevens indien dat nodig mocht zijn.
  • Het recht om (gedeeltelijke) vernietiging van uw medische gegevens te vragen. Hieraan kan alleen tegemoet worden gekomen als het bewaren van de gegevens voor een ander niet van aanmerkelijk belang is en de gegevens op grond van een wettelijke regeling niet bewaard moeten blijven.
  • Het recht op het toevoegen van een eigen verklaring (van medische aard) aan uw dossier.
  • Het recht om u in bepaalde gevallen tegen de verwerking van uw gegevens te verzetten.

  Als u gebruik wilt maken van uw rechten, dan kunt u dit mondeling of middels een aanvraagformulier kenbaar maken aan huisartsenpraktijk Gezondheidscentrum Goverwelle. Uw belangen kunnen ook behartigd worden door een vertegenwoordiger (zoals een schriftelijk gemachtigde, of uw curator of mentor).

  Toelichting op het aanvraagformulier
  U moet er rekening mee houden dat medische gegevens ingevolge de wet in principe maximaal vijftien jaar bewaard worden. U helpt ons met het opzoeken van uw dossier en het beschermen van uw privacy als u het formulier zo volledig mogelijk invult. De door u ingevulde gegevens worden door ons strikt vertrouwelijk behandeld. Huisartsenpraktijk Gezondheidscentrum Goverwelle is niet aansprakelijk voor fouten in de postbezorging. Indien u er de voorkeur aan geeft om het dossier persoonlijk, of door een gemachtigde, op te halen dan kunt u dit op het formulier aangeven.

  Gegevens patiënt
  Hierbij vermeldt u de gegevens van de persoon over wie het medisch dossier gaat. De Wet Geneeskundige Overeenkomst (WBGO) beschouwt de patiënt als meerderjarig vanaf 16 jaar. Jongeren vanaf 16 jaar die inzage/afschrift van hun medisch dossier willen, moeten zelf de aanvraag indienen. Indien de patiënt niet meer in leven is, is het verstrekken van de medische gegevens toegestaan indien verondersteld kan worden dat de overledene hiertegen geen bezwaar zou hebben gehad of er sprake is van zwaarwegende belangen om de zwijgplicht van de zorgverlener te doorbreken. Deze beslissing ligt bij de zorgverlener.

  Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden
  De medewerkers van huisartsenpraktijk gezondheidscentrum Goverwelle hebben de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om te gaan. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de zorgverlener voor verstrekking van uw persoonsgegevens uw uitdrukkelijke toestemming nodig heeft. Op deze regel bestaan echter enkele uitzonderingen. Op grond van een wettelijk voorschrift kan de zwijgplicht van de zorgverlener doorbroken worden, maar ook wanneer gevreesd moet worden voor een ernstig gevaar voor uw gezondheid of die van een derde. Bovendien kunnen vastgelegde gegevens, indien noodzakelijk mondeling, schriftelijk of digitaal uitgewisseld worden met andere zorgverleners (bijvoorbeeld de apotheker die een recept verwerkt en zodoende gegevens verstrekt krijgt van de huisarts).

  Uitwisseling gegevens
  Huisartsenpraktijk gezondheidscentrum Goverwelle wisselt, nadat u hiervoor gericht toestemming heeft gegeven, via relevante medische gegevens veilig en betrouwbaar met de huisartsenpost (HAP). Bent u ’s avonds of in het weekend op de HAP geweest, dan deelt die op zijn beurt een waarneembericht met de huisartsenpraktijk. Zo weet de huisarts precies met welke klachten u op de HAP bent geweest en wat er naar aanleiding daarvan is ondernomen.

  Ook kunnen er medicatiegegevens gedeeld worden met uw apotheek en uw behandelend medisch specialisten. Daarbij gaat het om de medicatie die de huisarts aan u heeft voorgeschreven, maar ook om eventuele intoleranties, contra-indicaties en allergieën (ICA-gegevens). Daar kunnen andere voorschrijvers en verstrekkers van medicatie rekening mee houden. Zo dragen wij als huisartsenpraktijk bij aan medicatieveiligheid.

  Overdracht van uw dossier
  Als u een nieuwe huisarts kiest, is het belangrijk dat uw nieuwe huisarts op de hoogte is van uw medische geschiedenis. Uw medische geschiedenis staat in uw patiëntendossier. Het is gebruikelijk dat uw oude huisarts het dossier overdraagt aan uw nieuwe huisarts. De oude huisarts doet dit zo spoedig mogelijk , in ieder geval binnen een maand, nadat u uw oude huisarts heeft gevraagd het dossier over te dragen aan uw nieuwe huisarts.

  Uw medisch dossier wordt dan door uw huisarts persoonlijk of per aangetekende post overgedragen. U kunt het originele dossier niet meekrijgen. Wel heeft u altijd recht op inzage in uw dossier en op een kopie van uw dossier. Het dossier kan (indien mogelijk) ook via e-mail aan de nieuwe huisarts worden overgedragen. Beide huisartsen moeten er dan wel voor zorgen dat hun computer en internetverbindingen voldoende beveiligd zijn.

  Vraag of klacht
  Heeft u een vraag of een klacht? Bijvoorbeeld over met wie wij gegevens delen of onze omgang met uw medische gegevens? Dan gaat uw huisarts hierover graag met u in gesprek.

Openingstijden

Handig om te weten

Verhindering

Indien u niet op een afspraak kan komen, dient u deze 24 uur van te voren te annuleren.

Wanneer u niet verschijnt op uw afspraak zonder bericht, wordt het consult in rekening gebracht.

Passanten

Passanten zijn patiënten die niet in onze praktijk zijn ingeschreven, maar wel tijdelijke zorg nodig hebben.

Passanten dienen bij een consult contant te betalen.  Er wordt een rekening meegegeven, die u bij de eigen zorgverzekeraar kunt declareren.

Vragen over uw factuur?

Voor vragen over een factuur kunt u terecht bij de financiële administratie van het Gezondheidscentrum via telefoonnummer 0182 – 541116 of per e-mail [email protected]

De administratie is op werkdagen bereikbaar van 9.00 – 16.00 uur.

Rijbewijskeuringen

Voor rijbewijskeuringen kunt u niet bij ons terecht.

Op de website rijbewijskeuringsarts.nl staan keuringslocaties in de regio.

Medewerkers

E. Croonenberg
Huisarts

Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

B.M.A. van der Horst
Huisarts

Aanwezig op maandag, dinsdag en vrijdag. Avondspreekuur op maandag.

T. Scheltens
Huisarts

Aanwezig op maandag en vrijdag.

M. van Oeveren
Huisarts

Aanwezig op donderdag.

A. Kolff
Huisarts

Aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag.

H. Nikkels
Huisarts

Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Avondspreekuur op dinsdag.

W.E.N. Theunissen
Huisarts

Aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag.

S. Asche
Waarnemend huisarts

Aanwezig op woensdag.

Jolanda Verwer
Centrumassistente

Aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.

Marielle Dijk
Centrumassistente

Aanwezig op maandag en dinsdag.

Esther Donken
Centrumassistente

Aanwezig op dinsdagochtend, woensdag en vrijdag.

Evelien Kemp
Centrumassistente

Aanwezig op dinsdag en vrijdag.

Natasha Mangal
Centrumassistente en Spreekuur Ondersteuner Huisarts

Aanwezig op maandagochtend, woensdag, donderdag.

Elly Privé
Centrumassistente

Aanwezig op woensdag, donderdag en vrijdag.

Maura van Wierst
Centrumassistente

Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

Patricia van Haaren
Centrumassistente

Aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag.

Christianne de Jong
Centrumassistente

Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

Petra Veltman
Centrumassistente

Aanwezig op dinsdag, woensdag, donderdagochtend en vrijdag.

C.W.M. Bekkema
Praktijkverpleegkundige

Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdagochtend en donderdag.

Lees meer

I. Krins
Praktijkverpleegkundige

Aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag.

Lees meer

Antoinette van der Werff
Praktijkondersteuner GGZ

Aanwezig op donderdag en vrijdag.

Lees meer

 

Jitske de Wit - Hoogerbrugge
Praktijkondersteuner GGZ

Aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdag.

Lees meer

Apotheek.nl

Zoekt u specifieke informatie over medicijnen?

Voor informatie over medicijnen verwijzen wij u graag door naar de website Apotheek.nl.
Apotheek.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over medicijnen.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent