« terug naar vorige pagina

Tekenbeten

De app Tekenbeet van het RIVM is gratis beschikbaar in Google Play en voor de iPhone gratis te downloaden in de App Store.

Met deze app kun je (ook zonder internetverbinding!) opzoeken hoe teken eruit zien en wat je moet doen om deze correct en snel te verwijderen.  En dat is belangrijk, want teken komen op veel plaatsen in Nederland voor en kunnen de ziekte van Lyme overbrengen. De boodschap is ook dit jaar: controleer jezelf op teken wanneer je in het groen bent geweest en verwijder een teek direct.  

Gebruikers van de app Tekenbeet kunnen ook een tekendagboek aanleggen en hierin een tekenbeet registreren. Zij kunnen een herinnering ontvangen aan het controleren van de plek waar ze gebeten zijn. Ook kunnen mensen op hun mobiele telefoon, via tekenradar.nl zien hoe actief teken zijn. Dit is vooral handig voor mensen buiten: wandelaars en bezoekers van bijvoorbeeld het bos, de heide, de duinen of een park. Daarnaast is een alarm in te stellen zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele tekenactiviteit. 

Meer informatie vindt u op de website van het RIVM.