« terug naar vorige pagina

Spierkettingen Busquet

De Methode Spierkettingen Busquet is een combinatie van denkbeelden uit de osteopathie en de fysiotherapie. Met deze methode worden geen ziektes behandeld, maar wel de verhoogde spanningen en verminderde beweeglijkheid die bijvoorbeeld na een ziekte of blessure zijn overgebleven .

Er wordt in zeven zogenaamde ‘kettingen’ een verband gelegd tussen alle structuren in het lichaam. Langs deze kettingen vinden kracht- en spanningsverdelingen plaats.

Teveel spanning op één of meer kettingen beïnvloedt het comfortabel functioneren. Deze verstoring uit zich in een verandering van het bindweefsel van de spieren, de gewrichten, de zenuwen en de organen tot en met de schedel. Wanneer dit langdurig aanhoudt ,kunnen er elders in het lichaam compensaties optreden en zal de basisspanning van het lichaam negatief beïnvloed worden. Dit kan klachten veroorzaken.

Het efficiënt en duurzaam herstellen van de beweeglijkheid van de bindweefselstructuren is alleen mogelijk als het wordt ’teruggevormd’. Dit kan door behandeling van de spierkettingen middels bindweefseltechnieken.