« terug naar vorige pagina

Online Corona Screener

Wanneer u klachten heeft die mogelijk mogelijk door het coronavirus veroorzaakt worden, vult u, voordat u de huisarts belt, de Corona Screener in. De ingevulde vragenlijsten komen binnen in een callcenter in het GHZ en worden bekeken door een medisch team. Bij een verhoogd risico krijgt u persoonlijk advies.

U vindt de Corona Screener door op de button op deze pagina te klikken of ga naar de website van het Groene Hart Ziekenhuis.

Op basis van de antwoorden wordt bepaald of iemand geen, milde of ernstige klachten heeft die wijzen op besmetting met het coronavirus. Bij geen klachten hoeft men dus niet bang te zijn dat hij/zij besmet is met het coronavirus. Bij milde klachten krijgt de betreffende patiënt het advies thuis te blijven. Na 48 uur ontvangt men nogmaals de vragenlijst, zodat duidelijk wordt of de klachten minder of erger worden. Zo nodig wordt dit na nog eens 48 uur herhaald. Bij ernstige klachten worden online aanvullende vragen gesteld en vindt er overleg plaats tussen het callcenter en de eigen huisarts van de patiënt of met de NoodHAP. Indien nodig, neemt de NoodHAP de zorg voor de patiënt over.

Meer informatie over de Corona Screener vindt u op de website van het Groene Hart Ziekenhuis.