« terug naar vorige pagina

Kinesio Taping

Kinesio Taping maakt gebruik van elastische tape. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten en hun functioneren. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. Het Kinesio Taping stelt u in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. Terwijl u sport of werkt, werkt uw lichaam aan het herstel.

Kinesio Taping kan gebruikt worden in alle fasen van genezing (acute, subacute, revalidatie en preventief). Er zijn vier belangrijke fysiologische effecten van Kinesio Taping.

  • Huid: Kinesio Taping stimuleert de mechanoreceptoren van de huid, vermindert de ontsteking en helpt bij pijnbestrijding.
  • Bloedsomloop/lymfestelsel: Kenesio Taping tilt de huid op en zorgt voor ‘rimpels’ in de huid waardoor lymfevocht zich gemakkelijker kan verplaatsen van ‘hogedrukgebieden’ naar ‘lagedrukgebieden’; hierdoor vermindert de pijn. De toepassing van tape verhoogt ook interstitiële lymfatische stroming, verbetert vloeistofuitwisseling tussen weefsellagen, vermindert oedeem en egaliseert temperatuur van het weefsel.
  • Fascia: bij een blessure is het collageen verdikt wat als een soort lijm werkt, waardoor de weefsels aan elkaar blijven ‘plakken’. Kinesio Taping helpt het lichaam terug te keren naar de homeostase en zorgt voor directe beïnvloeding van de huid en onderliggende lagen.
  • Spier: Kinesio Taping kan worden toegepast om spieren te ontspannen of te activeren. Het kan ook de bewegingsuitslag verbeteren, pijn verminderen, de spierlengte normaliseren en de vermoeidheid in de spier verminderen.