« terug naar vorige pagina

Hooikoorts, de keerzijde van voorjaarsgeluk

Hoe heerlijk ruikt een pas gemaaid weiland, vooral als het zoete reukgras er tussen groeit. Maar o wee, als je gevoelig bent voor graspollen! Het mooie voorjaarsweer is een reuze stimulans voor de ontwikkeling van grassen. Nu het warmer wordt en er af en toe een bui valt, neemt de hoeveelheid grasstuifmeel in de lucht snel toe. Zo’n twee miljoen mensen in Nederland gaan merken dat het gras bloeit de komende tijd. Tot ver in de zomer zijn er bloeiende grassen.
Wie last heeft van hooikoorts kampt met tranende ogen, niesbuien en opgezette oogleden. Zelfs een grieperig gevoel komt voor en je wordt er doodmoe van. Ieder heeft daar zijn eigen aanpak bij, van medicatie tot vaseline in de neus of binnen blijven. Bij Pollennieuws vind je allerlei tips en wanneer welke pollen vliegen.
Wist je dat acupunctuur je doeltreffend kan helpen?
Acupunctuur onderdrukt niet alleen je symptomen, je wordt ook minder gevoelig voor de pollen. Als je elk jaar een hooikoortsbehandeling ondergaat bij een acupuncturist, zorg je ervoor dat je allergie steeds minder heftig terugkomt in het jaar daarop.
Maak gauw een afspraak!
 
Dan wat huis-tuin-en-keuken-tips tegen het pollengeweld:
  • smeer wat vaseline of Crème Bioforce van dr. Vogel in je neus
  • was je haar voordat je naar bed gaat
  • verschoon dagelijks het sloop van je kussen
  • draag buiten een (zonne-)bril
  • wrijf niet in je ogen
Blijf er niet mee lopen, maak een afspraak met acupuncturist Cynthia Franken en geniet van het voorjaar!